Over ons

Home  /  Over ons

Wij zijn Hielke, Wendy, Sytz en Remkesokken en haard en hond Sam en wij wonen met veel plezier in het Renbaankwartier in Scheveningen. Deze wijk ligt tussen het mooiste park van Den Haag, het Westbroekpark, en de boulevard. We wonen daar in een Schippershuis van begin 1900 in de Haringstraat en zijn met verschillende partijen bezig deze te verbouwen tot een ‘Kapiteinswoning’.

De aanleiding hiervoor is onze behoefte aan extra m2 voor eigen kamers voor de kinderen en een hobby/logeerkamer. Daarbij willen we ook meteen de algehele kwaliteit van de woning verbeteren. Meer comfort en van E- naar mogelijk een A-label. Tegelijkertijd willen we dat de Schipperswoning XL ofwel Kapiteinswoning goed past in de wijk en deze zelfs verrijkt. Heel ambitieus dus! Met deze website delen we onze ervaringen met het verbouwen van ons Schippershuis tot een Kapiteinswoning.

Over het complexe proces van ontwerp, vergunningaanvraag, welstand, constructie, taxatie, hypotheek, isolatie, zonnepanelen, warmtepomp, infraroodpanelen, zonnewering, dakventilatie, licht, toegang, tegels, pvc vloeren, badkamer, wc en keuzes keuzes keuzes maken. De partners die betrokken zijn bij de verbouwing komen hierbij uitgebreid aan bod, zodat jullie een indruk krijgen wie en wat er bij een verbouwing kan komen kijken.