Dag 39. Glas, witte plafonds en Leo

Home  /  verbouwen  /  Dag 39. Glas, witte plafonds en Leo

On mei 21, 2015, Posted by , In verbouwen, With Reageren uitgeschakeld

Donderdag 21 mei. DSC00346Vandaag veel boven getimmerd. Alle voorbereidingen worden getroffen om het dak helemaal af te kunnen maken. Voorbereiding voor timmeren van de daklijsten en de nieuwe dakgoot boven het kapelletje. Gelukkig is het mooi weer. Ook alle Cembrit platen zijn nu bevestigd. Zo kunnen boeidelen ook weer afgewerkt worden en kan volgende week de schilder komen. Daarna kan de steiger weg. Ook wordt vandaag glas in ramen gezet. DSC00333 DSC00331DSC00332DSC00327Helaas zijn niet alle maten goed doorgekomen en zijn de ventilatieroosters ook nog niet juist. Even geduld hier weer. De metselaar gaat door met metselen nieuwe spiegels boven ramen beneden. Voordeel hiervan is dat er nu ook op deze plek isolatie verwerkt kan worden waardoor kans op koude bruggen, en dus vocht, minimaal is. Goed werk.

De installateur gaat verder met aansluiting CV en hangt de DUCO box op. DSC00337Dat is het stilste systeem van Europa om je huis mechanisch mee af te zuigen. Je kan namelijk wel ventilatieroosters ophangen, maar als je de ‘vervuilde’  lucht niet afzuigt gebeurt er weinig. Met op de juiste plek de juiste ventilatieroosters en de juiste afzuiging krijgen we een gezond binnenklimaat naast een geïsoleerd huis. DUCO heeft hierbij geholpen. Leo (zie foto), van de firma Kuijpers heeft een inventieve manier gevonden om met geluiddempende rubbers de box op te hangen in onze houtskelet gebouwde opbouw.

De huisschilder is ook goed op weg. Plafonds witten is niet eenvoudig. Angst om het perfecte stucwerk te ruïneren. Zal uiteindelijk wel meevallen, maar het is toch een amateur die probeert het werk van een echte schilder na te bootsen. DSC00340 DSC00338 DSC00350